Poppenkastspel ‘CARNAVAL’

[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 0
  • Bestandsgrootte 90.55 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 5 juni 2024
  • Laatst geüpdatet 5 juni 2024

Poppenkastspel ‘CARNAVAL’

Doel: De kinderen beleven plezier aan een talige activiteit en dienen daarvoor goed te luisteren. Verder wordt hun waarnemingsvermogen, fantasie, luisterhouding en voorstellingsvermogen vergroot. Als de kinderen zelf een improvisatiespel mogen spelen worden ook nog hun expressievermogen, bewegingsvrijheid, spreekvaardigheid (woordenschat) en zelfvertrouwen vergroot. Zij dienen dan open te staan voor anderen, dienen goed samen te werken en worden zich meer bewust van hun eigen gedrag in een vrijere(zelfstandige) situatie.

Tijd: 1 werktijd. Als de leerlingen in kleine groepjes (zelfstandig) mogen spelen; meerdere speltijden. Het bijgevoegde poppenkastfimpje duurt 30 min.

Materiaal: Poppenkast en poppenkastpoppen. Print en lees tevoren het downloadbare document goed door. Daarin staat een uitgewerkt carnavalspoppenkastspel. Evt. digibord om bijgeleverd filmpje van de Grootste Poppenkast van Nederland voorafgaand (ter motivatie) te bekijken.

Extra informatie: Maak tijdens deze les reclame voor de Grootste Poppenkast van Nederland die op dinsdag met carnaval op de Grote Markt in Breda te bewonderen valt. De voorstellingen zijn om: 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Het volgende filmpje is een poppenkastvoorstelling van de genoemde poppenkast. Duur 30 min en leuk om te bekijken met de kinderen.